Disclaimer
Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.
> Lees meer

Privacyverklaring
De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

© 2018 Museum Romeinse Katakomben

Culturele ANBI

Algemeen nut beogende instelling

Fotografie:

© Museum Romeinse Katakomben

© Joep Deumes

Rondleiding: de highlights!

Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen reis je terug in de tijd, naar het Rome van de derde en vierde eeuw.

 

Een ondergrondse reis

Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten -zo’n 25 meter onder het aardoppervlak- zijn overweldigend mooi. De fresco’s openbaren bijzondere verhalen, oude rituelen, en verrassende scènes uit het dagelijkse leven.Het museum is in 1910 opgericht door Jan Diepen, zoon van een rijke textielindustrieel, in samenwerking met de beroemde architect Pierre Cuypers. Deze inspirerende rondleiding leidt je langs alle hoogtepunten van het ondergrondse Rome. De rondleiding duurt een uur. Je bent iedere dinsdag t/m zondag welkom, je wordt samen met andere bezoekers rondgeleid, en de gids is gratis.

TIP: Romeinse lunch

Combineer je rondleiding met een Romeinse lunch en maak zo je dagje Rome compleet! Museum Romeinse Katakomben heeft samen met het team van het nabijgelegen restaurant Gasterij Koningswinkelhof een heerlijke lunch* ontwikkeld die rechtstreeks uit de Romeinse tijd zou kunnen stammen. Uitgebreide informatie vind je op onze pagina 'Romeinse Lunch'.

 

Praktisch

Wil je verzekerd zijn van je plek? Boek dan hier online.
Ben je in het bezit van een museumkaart? Dan is je rondleiding gratis!

Voor overige informatie bekijk je onze bezoekersinformatie of stuur je een email naar rondleidingen@katakomben.nl 

* De Romeinse lunch is iedere woensdag t/m zondag beschikbaar.