Disclaimer
Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.
> Lees meer

Privacyverklaring
De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

© 2018 Museum Romeinse Katakomben

Culturele ANBI

Algemeen nut beogende instelling

Fotografie:

© Museum Romeinse Katakomben

© Joep Deumes

Een Culinair Cuypers arrangement

Met een bezoek aan het Cuypershuisje, een inspirerende stadswandeling en een overheerlijke lunch!

Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen reis je terug in de tijd, naar het oude Rome. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. Het museum is in 1910 opgericht in opdracht van de familie Diepen, onder leiding van de architect Pierre Cuypers. 

Cuypers' naam wordt vaak in één adem genoemd met het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. De realisatie van het ondergrondse museum is zonder enige twijfel een van zijn meest unieke projecten, waarvoor hij in het begin van de 20e eeuw met een projectteam naar de catacomben in Rome is gereisd ten behoeve van research en voorbereiding.

De oorspronkelijke ingang van het museum ligt boven op een bosrijke heuvel in Valkenburg. Het prachtige door Pierre Cuypers ontworpen gebouwtje verwijst qua architectuur naar een Romeinse graftempel. Achter de zware toegangsdeur bevindt zich een indrukwekkende trap van meer dan 80 treden, waarmee je metersdiep afdaalt naar de donkere catacomben. Een heel bijzondere ervaring.

Het Pierre Cuypers arrangement
Je start in Museum Romeinse Katakomben met een rondleiding langs de ondergrondse crypten en een bezichtiging van het beroemde ‘Cuypershuisje’. Vervolgens maak je zelfstandig een prachtige wandeling door Valkenburg, langs authentieke gebouwen van Pierre Cuypers. Een van deze gebouwen is het indrukwekkende 'Parkhotel'. Je geniet hier van een door de chef-kok speciaal ontwikkelde 'Cuyperslunch': een heerlijke soep, luxe boterhammen en een kop koffie of thee. Na de maaltijd zet je je wandeling voort in de richting van het sfeervolle centrum, waarbij nog diverse 'highlights' aan bod komen.

Prijzen en algemene informatie

Je kunt het Pierre Cuypers arrangement iedere dinsdag t/m zondag boeken.

Startpunt:

Museum Romeinse Katakomben, Plenkertstraat 55, 6301 GL Valkenburg,

Privé-rondleiding plus een bezoek aan Cuypershuisje: 
Volwassenen: € 16,00
Kinderen: € 10,00
Kinderen: 0 t/m 3 jaar gratis           
Een privé-rondleiding gaat door met een minimum van 2 personen.​

Rondleiding reserveren:  rondleidingen@katakomben.nl

De Pierre Cuypers Stadswandeling:

Gratis route-leaflet bij een entreeticket

Het Pierre Cuypers lunchmenu:

€13,50 per persoon
Adres: Parkhotel, Neerhem 68, Valkenburg

Voor het reserveren van lunch kunt u rechtstreeks contact opnemen met het Parkhotel: 

T. +31 (0)43 601 32 41