Disclaimer
Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.
> Lees meer

Privacyverklaring
De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

© 2018 Museum Romeinse Katakomben

Culturele ANBI

Algemeen nut beogende instelling

Fotografie:

© Museum Romeinse Katakomben

© Joep Deumes

NOVUM: een Romeins winterprogramma
Boek winterse belevingen en profiteer van speciale kortingsacties!

De winter even buitensluiten? Dat kan in ons ondergronds gangenstelsel. Binnen heerst een betoverende stilte en is het maar liefst 11 graden. Maak kennis met ons bijzondere winterprogramma NOVUM en beleef het oude Rome op een unieke manier. Laat je verwarmen door spannende verhalen en belevenissen! 

Winterwandelingen 
Wil je aan de hand van bijzondere thema's onontdekte plekjes in ons gangenstelsel bekijken? Reserveer dan één van onze spannende winterwandelingen, samen met je familie, vrienden of collega’s! Tot 19 maart ontvang je een flinke korting op de entreeprijs. De privé-gids t.v.w. €25 euro is zelfs gratis! De winterwandelingen gaan door bij een minimum van 4 personen. Klik hier en kies het thema dat bij jou past!

Winterbeleving ‘Circle of life’

Dwaal door ondergrondse gangen en reis terug naar het oude Rome! Ver weg, diep verscholen in het labyrint, ligt een verborgen pareltje: een ondergrondse doopkapel, gevuld met natuurlijk water, bron van alle leven. Deze mystieke plek is het eindpunt van je reis en maakt de ‘circle of life’ compleet. Maar.. om de route naar de levensbron te vinden zijn er een aantal raadsels en vragen die je op moet lossen. Je maakt hierbij gebruik van al je zintuigen. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal ‘geurstations’ verborgen in het gangenstelsel, die je kennis laten maken met de geuren van het oude Rome, en zo een tipje van de sluier oplichten. Ook krijg je een oude plattegrond, die je mag proberen te ontcijferen. Ga je deze uitdaging aan? Je gezelschap wordt opgedeeld in twee groepen, die het vervolgens tegen elkaar opnemen. Een spannende en uitdagende ervaring! Reserveren is mogelijk vanaf 6 personen. Wil je meer informatie? Stuur even een mailtje naar info@katakomben.nl

Winterarrangement ‘Donker en licht’

We hebben een uniek arrangement voor je samengesteld! Je start met de winterwandeling ‘Van donker naar licht’. Daarna volgt de workshop ´Romeinse wenslampjes maken´.
Tijdens de wandeling reis je ondergronds als het ware van de winter naar de lente. Een gids begeleidt je door ons uitgestrekte gangenstelsel. Je ziet vele prachtige en kleurrijke fresco’s. Het is een inspirerende tocht waarbij alle aspecten van 'donker en licht' aan bod komen: de symbolische verhalen, maar ook het gebruik van licht in architectonische fresco’s, waardoor donkere ondergrondse crypten ineens in daglicht lijken te baden.
Na deze bijzondere wandeling ga je letterlijk 'licht' maken! Tijdens de workshop ‘Romeinse Wenslampjes’ maak je een prachtig terracotta lampje met een persoonlijke wens, naar een oude Romeinse traditie. Wil je op een heel bijzondere manier een boodschap overbrengen aan iemand waar je van houdt? Succes verzekerd! Het arrangement is te boeken vanaf 4 personen. Volwassenen betalen €18,50 en kinderen €10. Duur: minimaal 2 uur.

Wil je meer informatie? Stuur even een mailtje naar info@katakomben.nl

Romeinse Winterlunch

Combineer je winterse beleving met een Romeinse lunch! Wij hebben samen met het team van het nabijgelegen restaurant Gasterij Koningswinkelhof een heerlijke winterlunch ontwikkeld. De lunch kan met alle activiteiten van ons winterprogramma worden gecombineerd. Je wordt vóór of na de wandeling verrast met typisch Romeinse lekkernijen. We kennen waarschijnlijk allemaal de verhalen van de Romeinse eetfestijnen: gefrituurde pauwentongetjes en gevulde giraffennekken. Wees gerust; dat zal je niet op je bord terugvinden. Wat dan wel? Bijvoorbeeld de ‘Sandwich Januarius’, naar authentiek recept van Apicius, schrijver van het enige kookboek uit de oudheid. Of de ‘Felix Lunch’, een luxe Romeinse lunch, opgediend op een grote schaal naar Romeinse traditie! 
Wil je meer informatie
? Stuur even een mailtje naar info@katakomben.nl of neem rechtstreeks contact op met www.gasterijkoningswinkelhof.nl, e: info@gasterijkoningswinkelhof.nl

De Romeinse lunch kun je elke woensdag t/m zondag reserveren. Sapidum (smakelijk)! 

Praktische informatie

Bij aanvullende vragen mail je naar info@katakomben.nl

Wil je meteen reserveren? Stuur dan een berichtje naar rondleidingen@katakomben.nl

Voor overige toegangsprijzen en bezoekersinformatie ga naar: www.katakomben.nl