Disclaimer
Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.
> Lees meer

Privacyverklaring
De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

© 2018 Museum Romeinse Katakomben

Culturele ANBI

Algemeen nut beogende instelling

Fotografie:

© Museum Romeinse Katakomben

© Joep Deumes

** scroll naar beneden voor het gehele actuele programma! **

Nu te zien in het museum! Scroll naar beneden voor het gehele oktoberprogramma.

20 t/m 28 oktober 2018

Secret Gardens

Internationaal film- en video-art festival

Museum Romeinse Katakomben organiseert in oktober de vierde editie van dit hedendaags film- en video-art festival. Het museum presenteert tijdens het festival meesterwerkjes van een internationale selectie videokunstenaars en filmmakers.

 

Het nieuwe filmfestival staat garant voor een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Wat dacht je van een onderaardse bosbeleving, een ontluikende blauwe tuin, en rondfladderende vogels in de mystieke setting van onderaardse crypten? Je wandelt zelfstandig door ondergrondse gangen en wordt op onverwachte plekken verrast door meesterwerkjes van een internationaal gezelschap filmmakers en videokunstenaars.

 

De video's zijn geselecteerd door curator Ana Frangovska (Biennale van Venetië), videokunstenaar Nino Lomadze (Rietveld Academie), en Maureen Bachaus, artistiek directeur van Museum Romeinse Katakomben. Dit team is ook verantwoordelijk voor het festivalthema 'Secret Gardens'. Het gangenstelsel van Museum Romeinse Katakomben herbergt namelijk indrukwekkende fresco's van tuinen en taferelen uit de natuur. Het museum ontwikkelde daarom al eerder een themarondleiding waarbij je deze 'geheime tuinen' kunt bezoeken. De deelnemende filmmakers en videokunstenaars werden uitgenodigd om hun hedendaagse visie op het thema 'secret gardens’ te laten zien. 

Het internationale film- en video festival is onderdeel van het hedendaagse programma van het museum, waarbij de vertaalslag wordt gemaakt van historische thema's naar de hedendaagse maatschappij. Je combineert het festival met een rondleiding door het museum of met een Romeinse lunch. Voor de kinderen ligt er en creatieve uitdaging klaar: een kijkdoos waarin ze zelf een geheime tuin mogen creëren.

Prijzen en algemene informatie

 

Openingstijden
Videofestival: 20-28 oktober, dinsdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur. De voorstelling is doorlopend te bezoeken.


Bezoekadres
Plenkertstraat 55, Valkenburg a/d Geul. 

 

Toegangsprijzen videofestival
> Videofestival (zonder rondleiding) voor kinderen tot 12 jaar: gratis
> Videofestival volwassenen (zonder rondleiding): €4,75

> Videofestival in combinatie met een reguliere rondleiding:

   Volwassenen € 9,75, kinderen € 6,25
> Museumkaarthouders: gratis

Toegangsprijzen thema rondleiding 'Geheime Tuinen'
> De themarondleiding is alleen te boeken op reservering, met een minimum van 4 personen.
> Volwassenen € 9,25
> Museumkaarthouders: gratis

> Kinderen € 5,75

> Meerkosten privé-gids € 25,00 per groep

Reserveren 
Stuur een e-mail met jouw gegevens en de gewenste datum/tijd naar rondleidingen@katakomben.nl

 

nog tot en met 28 oktober 2018

Museumkidsweek: bouw een geheime tuin!

De Romeinen waren gek op hun tuin. Grote huizen hadden soms meerdere tuinen, met een moestuin, tempeltjes, fonteinen en vijvers. Muurschilderingen speelden een grote rol. De schilderingen op de muren rondom de tuin probeerden de tuin als het ware te 'vergroten'. Ook zag je soms geschilderde doorkijkjes naar prachtige landschappen of de bewoonde wereld. Dit maakte een Romeinse tuin tot een echte ontdekkingsreis!

Wil jij een geheime tuin bedenken? Zo een waar je met je vriendje of vriendinnetje een super spannend avontuur in kunt beleven? Kom dan tijdens de herfstvakantie naar ons museum, want hier wacht een speciale kijkdoos op je!
Je zet hem gemakkelijk in elkaar, en je versiert hem met verf of stiften. Je plakt er verschillende lagen en zelfs voorwerpen in! Je gebruikt alle materialen die je wil om je eigen fantastische voorstelling van jouw 'Geheime Tuin' te maken!

Je mag je tuin in ons museum in elkaar knutselen, of je neemt je kijkdoos mee naar huis. Als je klaar bent mail je een foto naar ons. Én je schrijft een verhaaltje over een spannend avontuur dat je met je beste vriendje of vriendinnetje in deze tuin hebt beleefd. Dit verhaaltje stuur je mee. Wij publiceren jouw avontuur op social media, en de beste inzending wint een mooie prijs!

Wil je inspiratie opdoen? Dan is onze 'Geheime Tuinen' themarondleiding op je lijf geschreven! Je ziet dan de meest indrukwekkende muurschilderingen van bloemen, vogels en tuinen. Of je gaat met je familie naar ons 'Secret Gardens' film- en video-art festival, waar kunstenaars van over de hele wereld laten zien hoe hún geheime tuin eruit ziet!

Tot ziens in ons museum!

Prijzen en algemene informatie

 

Kijkdoos voor museumkaart-kids: € 1,00

Kijkdoos zonder museumkaart: € 2,50

Boek je een themarondleiding 'Geheime Tuinen'? Dan krijg je de kijkdoos gratis!

Informatie over de themarondleiding 'Geheime Tuinen' vind je hier.
Informatie over het film- en video-art festival 'Secret Gardens' vind je als je verder naar beneden scrollt.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@katakomben.nl