Disclaimer
Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.
> Lees meer

Privacyverklaring
De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

© 2018 Museum Romeinse Katakomben

Culturele ANBI

Algemeen nut beogende instelling

Fotografie:

© Museum Romeinse Katakomben

© Joep Deumes

Romeinse Lunch

Combineer je bezoek aan ons museum met een Romeinse lunch. De nabijgelegen Gasterij Koningswinkelhof zal je voor of na de rondleiding verrassen met typisch Romeinse lekkernijen.

We kennen waarschijnlijk allemaal de verhalen van de Romeinse eetfestijnen: gefrituurde pauwentongetjes en gevulde giraffennekken. Maar Romeinse keizers mochten zo hun uitspattingen hebben, het maal van de gewone Romeinen was heel wat eenvoudiger. Zij leefden van het land en volgden de seizoenen. Er werd wijn en olijven verbouwd. Sommige producten waren nog niet zo bekend, zoals tomaten en aardappelen. De nu zo beroemde Italiaanse pasta was nog lang niet uitgevonden.

 

Museum Romeinse Katakomben heeft samen met het team van het nabijgelegen restaurant Gasterij Koningswinkelhof een heerlijke lunch ontwikkeld die rechtstreeks uit de Romeinse tijd zou kunnen stammen.
Kies bijvoorbeeld voor de ‘Sandwich Januarius’, naar authentiek recept van Apicius, schrijver van het enige kookboek uit de oudheid. Of geniet van de ‘Felix Lunch’, een luxe Romeinse lunch, opgediend op een grote schaal naar Romeinse traditie!

 

Voor het reserveren van de Romeinse Lunch kunt u rechtstreeks contact opnemen met: 

www.gasterijkoningswinkelhof.nl, e: info@gasterijkoningswinkelhof.nl

 

* De Romeinse Lunch is beschikbaar van woensdag t/m zondag.