Disclaimer
Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.
> Lees meer

Privacyverklaring
De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

© 2018 Museum Romeinse Katakomben

Culturele ANBI

Algemeen nut beogende instelling

Fotografie:

© Museum Romeinse Katakomben

© Joep Deumes

Romeinse wijnproeverij

 

Een spannende beleving die je smaakpapillen op ongekende wijze zal prikkelen!

Een Romeinse wijnproeverij is een bijzondere belevenis. Je reist terug in de tijd en maakt kennis met wijnen naar authentiek Romeins receptuur. De wijnen worden speciaal voor de proeverij gebotteld, waarbij de unieke geuren en smaken van het seizoen de boventoon voeren. Zo mag je in de wintermaanden genieten van een robuuste rode wijn met winterse kruiden en specerijen, en in de lente wordt een heerijke vlierbloesemwijn geserveerd. Of je wordt verrast met een heerlijke witte aperitiefwijn met mastix, saffraan en honing.

Ook heel bijzonder is de 'Reizigerswijn'. Deze wordt gemaakt op basis van een siroop met honing en peper (een recept van de vermaarde Apicius), zodat je als je onderweg was, en de wijn in de herberg of taverne niet te drinken was, de smaak kon verbeteren met je eigen meegenomen siroop.

Dit is nog maar een kleine greep uit het bijzondere en uitgebreide aanbod. 
Je krijgt uiteraard uitgebreide uitleg over de wijnen, over de oude rituelen en gebruiken, en over andere bijzondere Romeinse producten. De proeverij vindt plaats in een van onze sfeervolle ondergrondse ruimtes, en uiteraard kun je deze belevenis combineren met een rondleiding door ons mystieke gangenstelsel. 

Prijzen en algemene informatie

Prijs: vanaf €17,50 pp, incl 3 soorten wijn, hapjes en uitgebreide uitleg door 'Fortvnata'.


Wilt je meer informatie of een uitgebreider concept op maat?

Stuur dan even een mailtje met je persoonlijke vragen en wensen naar info@katakomben.nl  en wij sturen je vrijblijvend een voorstel.