Disclaimer
Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.
> Lees meer

Privacyverklaring
De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

© 2018 Museum Romeinse Katakomben

Culturele ANBI

Algemeen nut beogende instelling

Fotografie:

© Museum Romeinse Katakomben

© Joep Deumes

Boeiende lezing, sprankelende expositie en Romeinse hapjes.

Zondag 7 mei organiseren Museum Romeinse Katakomben en Stichting SPQR ter ere van de finissage van de expositie 'Spiegelbeeld' een heel bijzondere middag.

Om 14.30 uur ben je welkom bij de lezing 'Jeugd in het Romeinse Rijk: jonge jaren, wilde haren?' door Professor C. Laes, waarbij hij ingaat op het dagelijkse leven van jonge mensen in het oude Rome. Professor Laes is een autoriteit op het gebied van het dagelijkse leven in de Romeinse tijd.
De lezing wordt georganiseerd in een mystieke ondergrondse kapel, verlicht door kaarslicht. Qua inhoud én beleving een zeer bijzonder evenement.

Voor óf na de lezing bezoek je de bijzondere expositie 'Spiegelbeeld', die de verschillen maar vooral ook de overeenkomsten laat zien tussen tieners in het oude Rome en tieners in 2017. Nederlandse tieners zijn in het leven gedoken van hun leeftijdgenoten in het oude Rome en hebben hun bevindingen op een verrassende wijze in beeld gebracht. Allerlei kunstvormen worden hierbij belicht: videokunst, dans, modevormgeving, schilderkunst, muziek en meer! Verder worden een aantal korte en mooi geïllustreerde animatiefilms (voor alle leeftijden) gepresenteerd, die het tienerleven in het oude Rome in beeld brengen.

Tot slot word je verwend met Romeinse hapjes naar authentiek Romeins recept. Deze culinaire beleving wordt verzorgd door Stichting SPQR!

Kosten: € 12,50 pp
Museumkaart: € 2,50 korting
Wil je alvast reserveren? Stuur een mailtje naar info@katakomben.nl